A kaput az tette be - akkor még azt hittem, hogy végleg- amikoris megszólítottam egy piros dzsekis urat, hogy legyen már kedves megmutatni, merre találom a takaróléceket. Mint kiderült, vak vezetett volna világtalant: hiszen az öltözéke alapján legalább annyira lehetett volna a mikulás is, mint egy áruházi eladó. Igaz, a hosszú és deres szakálla hiányzott, ahogyan a “Segíthetek Áron” kitűző is.

Szóval, a kijárat felé vettem az irányt, amikor megszólalt a Pál Utcai Fiúk zenekar, Nehéz idők c. száma, hogy a szürrealitás fuvallata végérvényesen tornádóvá erősödjön. Ekkor már mindenmindegy alapon végigküzdöttem magam a különböző profilú, és anyagú lécek és deszkák végeláthatatlan tömegén. Cirka öt-hat óra alatt meg is volt minden, ami..

Igazad van: az in medias res nem az erősségem, hiszen ez egy duitjórszelf bejegyzés.

Tehát, beszereztem mindent, amit a falra szerelt tv lógadozó zsinórjai, és a sormintaként éktelenkedő dugaljak eltüntetéséhez szükségesnek gondoltam:
        ⁃       fenyőpolc
        ⁃       takaróléc
        ⁃       képkerethez való léc
        ⁃       szög
        ⁃       facsavar
        ⁃       tipli

Kalpácsom, csavarhúzóm, csiszolópapírom és a kölcsönbe kapott dekopírfűrész ill. fúrógép, már régóta a szekrényben pihent, harcra készen.
Papírt és ceruzát még véletlenül se keress a felsorolásban, hiszen az áruházi tanácstalanságommal fordítottan arányos az elképzelésem egy-egy duitjórszelf kreálmány megvalósítását illetően. Magyarán: ebben az esetben a közepébe vágok.

A polc adta a kis “csúnyaságeltakaró” szekrény tetejét- ill. alját, amit fatiplivel rögzítettem össze három helyen. Az egyik kis képkeretet rögzítettem a falhoz, majd erre, ragasztó és fej nélküli szöggel a másikat, így kialakítva egy kis nútot, amibe majd a három takarólécet “feszítettem” be, egy, a polchoz illeszkedő ívet alkotva. A végeket csiszoválni kellett kicsit, hogy az ív kövesse a polcét. A felfutó (vagy lefutó - innen nézve onnan van) vezetékek elrejtését egy nagyobb képkeret egymáshoz ragasztásával oldottam meg, amit két tekercs kétoldalú ragasztó prímán a falon tart. Leszedéséhez véső és kalapács ajánlott, a megfelelő munkavédelmi öltözék mellőzésének szigorú ellenjavallatával.
Így leírva elég kusza, beszéljenek inkább a képek: hátha..
Íme:

DIY TV kábel

DIY TV kábel

DIY TV kábel