Az első furcsa szempárral akkor akadtunk össze, amikor sűrűbb szövésű anyagot kerestünk egy nagykörúti méteráru boltban. Ez önmagában kevés lett volna -miután kiböktük, hogy nem tarisznya vagy zsákruha készülne belőle-, hogy az eladó hölgy azon filózzon: ezek tényleg ennyire hülyék, vagy csak annak tettetik magukat.
Második alkalommal, már mindezen reakciókkal felvértezve, egy szerelvényboltba tértünk be. A hülyén nézés már rutinosan pattant le rólunk. Magabiztosságunk megtörhetetlen volt.
Így utólag teljesen érthető a homlokon ragadt szemöldök, hiszen ki térne be egy zöldségeshez azzal a kívánalommal, hogy egy szép piros almát szeretne, mivel Robin Hoodosat szeretne játszani a gyermekével, vagy a morzsolt kukorica nem a várható terméshozama miatt releváns, hanem hogy mennyire alkalmas térdepeltetni rajta a lurkót.

Három alkotóelem kisebb értetlenkedéssel kísérve, beszerzésre is került:

- Vászon
- Akrilfesték spray
- Rézcső

Ami már itthon pihent a szekrényben:

- Öntapadós tapéta
- Régi lámpatest
- Nyomásmérő óra (dekorációs célból)
- Fényerő szabályzós kapcsoló
- a kerethez használt fa lécek

Ja igen! Jogos a kérdés.
Ezekből egy hálószobai dekorlámpa készült.

Imigyen: A fa lécekből készítettük a keretet, amelyre feszítettük a vásznat. Az öntapadós tapétából kivágtuk a feliratot, amit ráragasztottunk a vászonra. Majd fekete akrilspray-vel lefújtuk az egészet. Száradás után a tapétát eltávolítottuk. A keret alján vezettük át a rézcsövet, amelyben a vezeték fut , és amihez a lámpatestet rögzítettük. Mind a keret, mind a rézcső a falhoz van rögzítve.
Mint kiderült, az akril gyorsabban szárad az öntapadóson: így az felpöndörödik - Lakatos Márk bajuszát is megszégyenítő módon. A festék természete már csak olyan, hogy a matrica alá folyjon. Meg is tette, fittyet hányva, hogy szép kontúros betűk maradjanak alatta. De ha már így alakult: kicsit grándzsosra vettük a figurát egy kis festékpöttyözéssel.

Igen: ezt is egy képmegosztó oldalon láttuk - mármint az ötletet :

DIY lámpa hangulatfény

DIY lámpa hangulatfény

DIY lámpa hangulatfény

DIY lámpa hangulatfény